LE CHEMIN 1 - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Guy Jaenen - WaarBenJij.nu LE CHEMIN 1 - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Guy Jaenen - WaarBenJij.nu

LE CHEMIN 1

Blijf op de hoogte en volg Guy

09 Juni 2007 | Frankrijk, Parijs

CONDOM 06.06.2007

Met Olivier aan het stuur van de Toyta zijn wij omstreeks 18.30 vertrokken uit Foulayronne en heb ik mij geïnstalleerd in de Gîte municipal om er te overnachten.
Na een laatste verfrissing op een terrasje hebben wij afscheid genomen en is mijn taxi terug naar Foulayronne vertrokken met Lieve en haar 3 grote jongens.
Voor het slapen gaan heb ik nog kennis gemaakt met Alain,Jean-Marc,Pierre,Danielle en Jocelyne.Allen pelgrims die vanuit Le Puy vetrokken zijn om dit jaar een deel van de weg af te leggen.
De dames van de groep hebben mij nog een deugddoende tisane aangeboden.

CONDOM(km 0)/EAUZE (km 33)07.06.07

Na een niet al te goede nacht (te vroeg gaan slapen volgens mijn normen) een ontbijt genomen en om 6.30 op weg.
Een mooie en aangename weg doorheen het heuvelland van de Gers. Maar...op niet verharde wegen en paden vele, lange stroken modder...modder...(potopoto mingi
manenu ya 'nvula)met slipgevaar. Dus voorzichtigheid aanbevolen.
Tengevolge hiervan, een moment onoplettend geweest en de wegwijzer niet gezien dus een omweg van 3 km...Dus vandaag 33+3=36km.
Eind goed, al goed. Tegen 17 uur stond ik onder de douche en kon ik aan de was beginnen.

EAUZE / NOGARO (km 53)08.06.07

Goede nachtrust gehad in de gîte communale.
Daar het vandaag een kortere rit was vertrek om 7.30.
De zon van gisteren namiddag heeft ervoor gezorgd dat er al wat minder modder was.
Rustige rit in het zeer heuvelachtige landschap.
De groep mensen in Condom ontmoet terug ontmoet. Overnachting in dezelfde gîte communal.

NOGARO / AIRE S/ADOUR (km 83) 09.06.0

Voor de lange trip van vandaag, vroeg opgestaan en vertrokken om 6.30u.
Samen met 3 andere pelgrims.
Jean.Paul (die ik nu al 3 maal heb ontmoet en tijdens de rit regelmatig terugzie), Geneviève en Véronique die vandaag gestart zijn.
Na 2 uur stappen rusten en daar zij, aan het praten te horen, geoeffende bergbeklimmers en randoneurs zijn, liet ik hun verstaan dat zij niet op mij dienden te wachten.
Zo stap ik alleen zonder alleen te zijn. Onder weg nog vele ontmoetingen met pelgrims uit Canada,Frankrijk,Helsinki.
Het is leerrijk.
Op 8.5 km van mijn betsemming werd ik door de eigenaar van de tuin waarnaar ik stond te kijken binnen gevraagd om op hun terras van een verfrissing te genieten.
Een hartverwarmende ontmoeting...Nu het echte hartverwarmende: hun zoon is getrouwd met een vlaams meisje en zij wonen, ja, in Oudenaarde en de clou, Marc, hij werkt bij het vroegere Mitec.
Hoe klein de wereld toch is, hé!

NAAR COMPOSTELA EN KOM OP TEGEN KANKER
Aangespoord door een aantal mensen om een goed doel te steunen ter gelegenheid van mijn tocht, heb ik geopteerd voor " Kom op tegen kanker ".
Zij die dit werk willen steunen kunnen rechtstreeks een gift doen door overschrijving op reknr 488.6666666.84 van kom op tegen kanker met referentie 110.186.645 GIFT.
Dank bij voorbaat voor de milde gift die u zult willen doen.

Vanop deze PC kan ik spijtig genoeg geen foto's doorsturen.

Van harte dank aan allen voor de talrijke reacties die allemaal bijkomende vleugels zijn.

Tot een volgende bericht.

• 09 Juni 2007 - 18:28

Meter Nele:

Dag Guy,
    fantastisch om jouw eerste stapavonturen te horen! Ik ga hier vlug dat rekeningnummer overschrijving om jou te sponsoren in jouw goede doel!

Neem bij het stappen niet te veel hooi (kilometers) op uw vork (in uw benen), want na enkele dagen zou het te zwaar kunnen worden ... Het is beter om elke dag voldoende overschot aan energie te houden. Nu ja, je bent wijs genoeg om naar je eigen lichaam te luisteren. Draag er zorg voor, het is het meest waardevolle dat je momenteel meedraagt! Ik zou het ook andersom kunnen zeggen: jouw lichaam draagt jou, maar dat klopt niet volgens mijn gevoel. Jij wordt momenteel gedragen door iets veel Groters en wezenlijkers: door je vrouw, je kinderen, je vrienden en kenissen, de mensen die je ontmoet, de aarde, de natuur, de kosmos, ... de Bron.

Ik wens je nog veel mooie internationale ontmoetingen op je weg. Er zullen er nog veel volgen.
    Geniet ervan.

Dikke zoen en knuffel,
    meter Nele

• 09 Juni 2007 - 18:42

Gudi:

Hallo Guyke, ik was doodgelukkig je nieuws te hebben, want ik denk wel tien keer per dag aan jou. ik ben zo blij dat je daar veel andere pelgrims tegen komt, want mijn grote zorg was dat je de tocht alleen zou aanpakken, het nieuws dat je meedeelt is echt boeiend, op die manier kunnen al je vrienden en familie de tocht mee doen....dank voor het initiatief. Nog dikke zoen en fanja kasoppo kwa potopoto. Kwaheri bakiya muzuri.

• 10 Juni 2007 - 10:20

Stella:

Guy, zeer blij met je nieuws ! de verrijkende ervaring groeit door al die ontmoetingen - Hij laat je reeds sterk ondervinden dat Hij werkelijk mèt je gaat! Goeie zondag : hier zeer druk Verkiezingen - verschillende kiesbureau's in onze schoollokalen !
    wat wordt de uitslag? da's voor vanavond. Deze namiddag stap ik met u mee, enkele km! voor de ontelbaarste keer :naar revalidatie in UZ, we zijn aan de negende maand en ons vertrouwen wordt beloond : Emmy zet een paar stapjes !wat als onmogelijk voorgehouden werd . Por tantas cosas, quiero decir : Gracias Señor!
    Tot volgend berichtje Stella

• 10 Juni 2007 - 18:08

Mieke:

Ik las vandaag pas al je berichten gezien ik vrijdagavond maar terugkwam uit Parijs. Het is heel boeiend op deze manier je weg te kunnen volgen. Het is ook fijn te horen dat je elke dag weer boeiende mensen ontmoet. Ik wens je alvast ook een gelukkiige vaderdag en ook nog veel goede moed op je verdere tocht.
    Groetjes van ons allen.

Mieke

• 10 Juni 2007 - 18:45

Magda:

lieve Guy,
    eindelijk mijn relatie met de computer positief aangepakt, je weet dat dit mijn ding niet is, maar nu heel gelukkig en dankbaar. Want zo kan ik je lezen,zo kan ik mee op tocht met jou, zo kan ik een beetje mee-leven. Ook fijn om te voelen dat er nog mensen zijn die met je meegaan vanachter die computer, en dat geeft een fijn gevoel van verbondenheid. Bedankt he collega's!
    Guy, ik voelde je enthousisme voor je vertrek, ik voel het nu ook, en het doet deugd. Ik weet dat de tocht voor jou heel belangrijk is,en dat het een verrijking zal zijn op zovele terreinen. Dat is nu al voelbaar! Jij ontmoet mensen maar...mensen mogen ook jou ontmoeten en ook dit is geschenk!(spreek uit ervaring). Ik wens je veel stapgenot toe, niet teveel regen, en je kent mij he: draag zorg voor jezelf, luister naar je lichaam he, het is een belangrijke gids.
    Tot heel binnenkort, knuffel!

• 12 Juni 2007 - 09:41

Stella:

Goeie morgen Guy, ik stapte even met u een eindje mee!= mijn verplichte dinsdag-morgen-wandeling : nuchter,na medicatie, een half uur in beweging blijven ! dus paternosterend, alle hoekjes van ons domein rond, van groei en bloei genietend maar op de speelplaatsen me soms ook ergenerend !
    De CD&V heeft zondag goed-fantastisch - geschoord! ,buiten verwachting ! maar het wordt voor Leterme - naar mijn mening, steeds een integer politicus- een niet te onderschatten klus om te klaren! Ik schrijf hem vandaag ook een eenvoudig kaartje : dat mijn gebed hem een hart onder de riem wil steken! Leef dat ook maar mee!
    op dit moment één in het "stappen" en tot volgend tekentje. Stella

• 12 Juni 2007 - 13:17

PiJi:

Hey Guy, Yambo Bwana Jeneni, Ndugu yango,

Ge komt niet alleen Canadezen en Finnen tegen, zelfs Fransen! En potopoto!
    Binnenkort komt ge misschien mijn bureau tegen: dat is ook zo ne potopoto! Maar doe daar aUb geen omweg voor van 3 km, zoals naar Eauze: het is de moeite niet waard. Want: "1 km à pied, ça use, ça use, 1 km à pied ça use les souliers, etc...".(Zet dat eens op uw harmonica). Ge moet vandaag (12.06) nog zo een kleine 900 km (schat ik) doen en de Alpen en de Ruwenzori (of zijn het de Pyreneeën? ben immers nooit goed geweest in Vaderlandsche Geschiedenis) staan voor de boeg.
    DUS: voetjes en schoentjes sparen (niettegenstaande ons "Pied noir"-statuut).

En in Baskenland geen basketsloefkes dragen! En er de weg niet in het Spaans vragen, ze zouden U durven naar de andere kant sturen (vrienden van me hebben dat meegemaakt). Let ook op de Baskische namen van dorpen en steden. Niet altijd dezelfde als in het Spaans.

Ge ziet dat we hier in ons Vlaanderen allemaal uw GPS met aandacht volgen en blijven supporteren. (Van Zwierenbol heeft me daarjuist zelfs nog gebeld om te vragen wanneer hij die 12 kg zwarte trippen moest leveren... Heb hem geantwoord dat het tapa's moesten zijn en leveringsdatum en -plaats per satelliet zullen medegedeeld worden).

"Toute foutaise à part": nog een goede tocht, hou ons op de hoogte, ook als ge eens een diepje zoudt hebben (Niet wegsteken, AUB Guy, want ik ken U een beetje). VOORAL DAN moet ge van uw Meter Nele (die ik hierbij groet en bedank) en ons allen steun krijgen.

Peace!
    "Imane Igulinda", in mijn slechtste Kinyarwanda, maar ge verstaat me.
    pat

• 12 Juni 2007 - 18:28

Hilde:

Beste Guy,

samen met ons ma lezen we hoe dapper en vol zelfvertrouwen je aan je 'unieke' tocht begonnen bent. Ik tijp hier vanop het terras met mijn gezicht in de avondzon. (jij kent die plekjes !)We volgen je belevenissen op de voet en wensen je vanuit 'de Kamdries' heel veel doorzettingsvermogen en kracht !
    Zeker en vast tot mails !

Lieve groet,

Mathy en Hilde

• 14 Juni 2007 - 18:42

Lutgart En Harrie:

Volgen je op de voet.Zo te zien gaat het voorlopig cvrij goed. Zullen eerstdaags een storting doen,wat we trouwens ieder jaar doen.
    groeten en tot binnenkort dikke kus van lutgart
    Guy worden tante Julia en Greta

• 16 Juni 2007 - 12:25

Zr. Karmelietessen:

Hallo Guy, dapper doorzetten, wij dragen jou elke dag met ons gebed.
    Wij wensen je veel goede en nieuwe contakten. Het allerbeste toegewenst en niet teveel regen zoals hier
    Zr. Lisbeth en gemeenschap

• 20 Juni 2007 - 17:36

May Van Hooijdonk:

Aan De Heer Guy Jaenen
    Via mijn broer vernam ik dat je onderweg bent naar Compostella. Een pelgrimstocht
    aanvatten,je moet het maar durven en ook doen.Ik vind het zonder meer bewonderns-waardig.Weet je gedragen en gesteund door iedereen die met je meeleeft van dichtbij of veraf.
    Groetjes Fam;Deckers-Van Hooijdonk