DE START
Blijf op de hoogte en volg Guy
04 Juni 2007 | Frankrijk, Parijs
Dankbaar en dankend naar Compostela (J-2)
De voorbije week was een week van afscheid nemen, van loslaten...
AALST donderdag 31.05.2007 18.00 u.
Marc komt mij thuis ophalen met de wagen.
Met pak en zak en de mij toevertrouwde intenties vertrekken wij samen naar Schorisse waar ik, bij het gezin van Mieke en Marc de nacht zal doorbrengen.
SCHORISSE vrijdag 01.06.2007 07.30 u
Na een weldoende nachtrust en een stevig ontbijt stappen wij in de wagen en vertrekken via de scholen van de jongens waar wij afscheid nemen van Giles en Victor.
Met z'n drieën rijden wij dan verder richting Frankrijk.
Na een rit van een tiental uren gevuld met regelmatige regenvlagen bereiken wij FOULAYRONNE, de woonplaats van Lieve en Jan en hun zoons Philippe, Olivier en Thibault.
Het wordt een aangenaam en vreugdevol terugzien.
Met deze eendagsrit ben ik in een ruk 1100 km dichter bij mijn doel: Santiago de Compostela.
FOULAYRONNE zondag 03.06.2007
Dit wordt een bijzondere dag voor Thibault.
In de kerk van de Sacré Coeur, spreekt hij in de Eucharistieviering van 10.00 u zijn " Profession de Foi " uit met een 25-tal andere jonge kinderen.
Dit is een tussenstap,na de eerste communie, naar het vormsel toe.
Tijdens die viering doen ook 3 jongeren kinderen hun eerste communie.
Na een gezellig samen zijn in familie en een stevige feestmaaltijd vertrekken Mieke en Marc terug richting België.
(Door omstandigheden heb ik hier het inbrengen van mijn bericht even moeten onderbreken...)
FOULAYRONNE maandag 04.06.2007
De dag is begonnen met een stevige, langdurige regenvlaag... De vooruitzichten op het gebied van het weer zijn niet rooskleurig... Maar met de zon in het hart, gedragen en gedreven, gesteund en aangemoedigd door zovelen, hier en op het thuisfront, blijf ik vasthouden aan de vooropgestelde vertrekdatum : donderdag a.s. 07.06.2007...
Dag op dag 2 jaar geleden dat ik de laatste foto heb gemaakt van ons moe die met mij mee op weg gaat.
Dit jaar is het op die dag eveneens Sakramentsdag...
Kon ik een betere vertrekdatum kiezen?
Ik denk het niet...
Voor mijn vertrek naar mijn startlocatie op de GR65, waar ik woensdagavond door het gezin van Lieve wordt gebracht, wens ik mijn bijzondere dank te uiten naar zovelen van wie ik de vriendschap mag ervaren (jij hoort erbij).
Jullie intenties die ik meedraag zijn voor mij bijkomende vleugels.
Tot een volgend bericht.
De voorbije week was een week van afscheid nemen, van loslaten...
AALST donderdag 31.05.2007 18.00 u.
Marc komt mij thuis ophalen met de wagen.
SCHORISSE vrijdag 01.06.2007 07.30 u
Met z'n drieën rijden wij dan verder richting Frankrijk.
Het wordt een aangenaam en vreugdevol terugzien.
FOULAYRONNE zondag 03.06.2007
Dit wordt een bijzondere dag voor Thibault.
Dit is een tussenstap,na de eerste communie, naar het vormsel toe.
Tijdens die viering doen ook 3 jongeren kinderen hun eerste communie.
FOULAYRONNE maandag 04.06.2007
Dit jaar is het op die dag eveneens Sakramentsdag...
Kon ik een betere vertrekdatum kiezen?
Ik denk het niet...
Jullie intenties die ik meedraag zijn voor mij bijkomende vleugels.
Tot een volgend bericht.
04 Juni 2007 - 13:17
Emma Portael:
Dag Guy,
Blij dat je eindelijk aan je tocht kan beginnen. Ik wens je heel veel diep geluk en vreugde en draag je mee in mijn gebed al deze dagen!
Het ga je goed!!
Emma -
04 Juni 2007 - 13:31
Annie Muylaert:
Oef.. eindelijk kan je grote droom in vervulling gaan , ik duim voor u dat alles wat je doet en waar je gaat naar wens verloopt en ik steun je vanop afstand maar dat weet je dat hoef ik zeker niet te zeggen.Ik laat zeker een kaars branden aan mijn Maria beeld, omdat alles goed zou meevallen ,de tocht het weer en de gezondheind.
Ik wens je heel veel groetjes en sterkete
Vanwege Annie -
04 Juni 2007 - 13:38
Zr.stella:
Guy, ben blij , met hulp van mijn toevl
ucht in de school, u gevonden te hebben! Proficiat voor de effectieve start! en da -
04 Juni 2007 - 13:52
Zr.stella:
mijn PC is vlugger dan ik zelf weet, mijn reactie gaat dus verder!Ik veronderstel dat je bij Lieve en familie met Mieke en Marc een paar heerlijke dagen mocht meemaken vooralleer de eigenlijke start aan te pakken! Van nu af : elke dag even openen om je te volgen, "mee te stappen!" en dagelijks met u uw reisgebed te bidden ! Ik hoop dat het weer meevalt, je niet te vlug blaren hebt en voordeel haalt uit de lange degelijke voorbereiding . Tot een volgend tekentje van meeleven.
In verbondenheid,
Stella -
04 Juni 2007 - 14:05
Toon - Ingrid:
Dag Guy,
We zijn blij dat de start er is.
We hopen voor jou dat het een bezinnende en vreugdevolle tocht mag worden. Vanuit het 'thuisfront' leven wij mee en bidden we mee aan de hand van het gebed van de pelgrim ! Moge God je tocht zegenen ! -
04 Juni 2007 - 14:17
Dirk Smet:
Proficiat met de "profession de foi" van je kleinzoon.
Sacramentsdag is een betekenisvolle startdag voor je pelgrimstocht: moge de eucharistische Christus je grote metgezel en krachtbron zijn op je tocht: met Hem ben je nooit alleen!
Het is heerlijk je via de webberichten te kunnen volgen. Gezegende start!
Dirk -
04 Juni 2007 - 15:51
Marie¨paule:
Veel geluk met je tocht. -
04 Juni 2007 - 17:46
An:
Heel veel succes en doorzettingsvermogen bij je tocht.
Wanneer je eens een mindere dag hebt,luister dan naar je lichaam en hang de held niet uit.
Dikke kus. -
04 Juni 2007 - 17:53
Céken:
Dag grootva,
Alles goed
Ik wens je bij deze nog veel succes op je tocht en hopelijk niet te veel blaren!!!
groetjes Céken
04 Juni 2007 - 20:22
Gudi:
Dag Guyke.
Ik wens je een goede start en doe zoals An je aanraad luister naar je lichaam en rust op tijd . Good luck beste broer. Lieve groetjes van je zusje. -
04 Juni 2007 - 20:52
Fons En Lutgarde:
Beste Guy
Wij gaan in gedachten en in gebed de boeiende tocht met je mee!
Héél véél sterkte en een flinke dosis goede moed!
Wij denken héél érg véél aan jou!
Met diep meelevende groetjes
Fons en Lutgarde uit Hofstade -
05 Juni 2007 - 07:18
Pastoor Toon:
dag Guy
de 'tocht' is een mooi bijbels gebeuren
Ga hem dus in volle vertrouwen dat God met je meegaat !
tot later
en 't beste hé
toon -
05 Juni 2007 - 08:09
Lutgart En Harrie:
Met heel veel belangstelling zullen we je volgen .Tijdens je stille uren,denk dan ook eens aan ons.Dank je Guy. -
05 Juni 2007 - 23:15
Piji:
Hey, jongste broerke,
Morgen vertrekt ge, Guy. Naar... uw zoveelste opdracht die ge U zelve hebt gegeven. Het zal lukken.
Ik ben fier op mijn broer en mijne "Parrain". Trek U nooit die eventuele 24 of 48 u vertraging aan. Die zijn we altijd gewoon geweest!
Zorg goed voor U zelve. De goede pet van Lieve dragen en AUB: voldoende vocht innemen met uw speciaal systeem.
En ook de raad van Anneke, door ons Gudy bevestigd, volgen!
Guy, ik pak U nog eens goed vast voor uw vertrek, jongen. "ça doit va" zei Papa altijd. "Et ça ira, ça ira!". Nog eens, denk aan de leeuwen en zing op uw harmonica "la chanson de Roland", maar dan zonder U over te geven!
"Merde" of "Break your leg".
Peace!
patrick -
06 Juni 2007 - 07:54
Patrick B.:
Beste Guy,
Vanuit onze kleine gemeenschap in het ASZ hebben we u reeds gezonden en gezegend. Wij gaan met u mee op weg.
De Heer behoede en beware u.
Goede vaart. -
06 Juni 2007 - 11:56
Tom:
Grootvader,
Veel succes op uw tocht, en tot de volgende hé.
Tom -
06 Juni 2007 - 15:17
Margriet:
Beste vriend,
Guy morgen is het de grote dag! De lang voorbereidde bedevaartstocht naar Compostela!Ik hoop dat het een unieke ervaring mag worden en één van de zovele mooie momenten uit je leven. Tijdens deze tocht wens ik je veel sterkte en moed onder Gods zon,zegen en steun!
Een meelevende vriendin!
06 Juni 2007 - 15:43
Stella:
Guy, "eindelijk" dé dag! Quel el Señor te bendiga y te guarde, y su rostro resplandezca sobre ti!- zing ik elke nieuwe dag ! in verbondenheid, Stella -
06 Juni 2007 - 15:46
Philippe:
En espérant que tu trouveras les réponses à tes questions au détours d'un virage de ce pèlerinage, si tu faiblis, n'oublie pas que nous serons là à tes côtés, comme mamie Moe.
bonne chance grootvader -
06 Juni 2007 - 15:50
Olivier:
Bonne chance dans ta quête spirituelle. Pense à moi s.t.p. le 12 juin lors de mon épreuve écrite de français. Bonne chance grootvader -
06 Juni 2007 - 15:53
Thibault:
Bonne chance grootvader pendant ton parcours.Je te souhaite des rencontres agréables
P.S. fais attention aux ampoules -
06 Juni 2007 - 16:54
Monique En Luc:
Heel veel geluk op je tocht naar Compostela. Wij volgen je mee op je route. -
06 Juni 2007 - 19:37
Lieve:
Dag allemaal, we zijn net terug van Condom waar we onze va vergezeld hebben tot in de gite municipale. Hij is er niet alleen als pelgrim .Ik bedank jullie allen voor de sympathieke reacties die heel veel plezier doen aan mijn vader, hij voelt zich goed begeleid. -
07 Juni 2007 - 13:13
Gudi:
Un km à pied ça use, ça use les souliers, 2 km à pied ......§§§§§; Courage, courage,courage Guyke. Warme groetjes van je zuske. -
07 Juni 2007 - 20:18
Marc & Mieke & Co:
beste Va,
We wensen je van harte een echt goede reis in al zijn betekenissen. Hoewel veraf, zijn we samen met vele anderen bij jou.
Marc -
08 Juni 2007 - 09:13
Stella:
Goeie morgen Guy! Klaar om een tweede dag aan te pakken ? "Ik zing,Heer uw lof elke nieuwe dag! Con cariño
Stella -
08 Juni 2007 - 18:08
Marnix:
Beste Guy,
Hopelijk gaat alles goed, valt het weer mee en is er nog geen spoor van vermoeidheid. We sympathiseren met je opzet.
Tot binnenkort
Marnix en André -
08 Juni 2007 - 18:24
Moeke Magda:
Dag grootva
Gisteren vernam ik van Marc en Victor dat jij op weg bent naar Compostella.
Ik heb net al je vorige berichten gelezen om een beetje mee te zijn.
Vorig jaar hebben wij een echtpaar uit Deinze gelogeerd die ook dezelfde bedevaart deden. Ik heb ze ook dag na dag gevolgd, via internet weliswaar
Ik bewonder je moed en duim met jou dat jij evenveel vreugdevolle pelgrimmomenten mag beleven als zij. Het is een unieke ervaring. Dat je met de Zegen van Hierboven je doel mag bereiken!
Wij wensen je van harte een deugdoende tocht! En blijven je volgen in gedachten en via internet.
Moeke Magda en Fernand -
09 Juni 2007 - 13:29
Stella:
zaterdagmiddag - reeds de 3e dag op weg! Vallen de km's mee? en hopelijk ook het weer? Regen,regen over Europa - hier maar af en toe een plaatselijke bui. Morgen :verkiezingen! de stadslui is druk bezig in de schoollokalen bureaus en stemhokjes klaar te maken- 't is druk.
Is er in je reisplan ook zondagrust voorzien? In ieder geval, je nu al een eerste meevalende "tocht-zondag" gewenst!
Alabado seas ,mi Señor !
Stella