EL CAMINO (7)
Blijf op de hoogte en volg Guy
28 Juni 2007 | Spanje, Atapuerca
NAJERA/GRAÑON (Km 456) 26.06.2007
20ste dag van mijn pelgrimtocht.
Voor de derde keer actereen een langere rit dank zij de gunstige weersomstandigheden.
Langheen brede en gemakkelijke wegen.
De overnachting is in de Albergue Parroquial matrassen op de vloer maar een aangename en gemoedelijke sfeer.
Op onze route van vandaag zijn wij door Santo Domingo de La Calzada gestapt.
Gegeten voor het Cistercienzerklooster en de katedraal bezocht. Voor de betaling van ons slapen, het avondeten en het ontbijt staat een open koffertje en in het deksel ervan staat er geschreven:" GEEF WAT JE KAN EN NEEM WAT JE NODIG HEBT". Is dat niet fantastisch?
Vandaag kwamen wij eveneens Petra tegen. Zij is een nederlandse vrouw die op 9 april jl. vanuit Hollands Limburg vetrok. Ik ontmoette haar voor het eerst in Ostabat (Frankrijk). Zo ontmoeten wij regelmatig opnieuw vroeger geziene pelgrims. Het houdt het levendig en maakt het aangenaam.
GRAÑON/VILLA FRANCA (Km 485) 27.06.2007
WAUW...wat was het een gezellig samenzijn.Na de H.Mis om 19.00u hebben wij met z'n allen samen voor het eten gezorgd.Na het eten moesten de mannen aan de vaat.
Vóór het slapen gaan was er nog een avondgebed in de taal van elke aanwezige.
Het was ontroerend. Vanuit onze slaapzaal hadden wij rechtstreeks toegang tot de bovenkappel van de kerk.
Voor de vierde maal gebruik gemaakt van het ideale weer om een langere afstand af te leggen
Hebben vandaag de streek van de Rioja verlaten en zijn nu in Castille-Leon. Oneindige velden met tarwe, prachtige zichten die onze ogen altijd maar strelen.
De huizen in de dorpen waardoor wij komen zijn echt erbarmelijk. U af te vragen hoe mensen daar nog kunnen in wonen. Maar het zijn en blijven goede en brave mensen spijts hun armoede blijven zij ons toewensen "BUEN CAMINO".
Een leuke verschijning op onze camino is een jonge Koreaanse vrouw, klein en zeer vriendelijk met een licht lilakleurig hoedje en een witte umbrella. En zij stapt en stapt en blijft maar vooruit stappen.
VILLA FRANCA/ATAPUERCA (Km 508) 28.06.2007
Na het ontbijt kregen wij bij het vertrek nog croissants en koeken geserveerd onder de vorm van een onmiddellijke stijle klim die ons 212 m hoger zou brengen in het OCA gebergte. 12 Km doorheen de bossen waar eertijds de pelgrims door rovers werden overvallen.
12 Km zonder enige mogelijkheid van bevoorrading maar geweldig mooi.
Tijdens de pauze Rodolf leren kennen die voorbijkwam en met hem onze appels gedeeld. Rodolf komt uit Mechelen.
Een van de weinige kerken die op onze weg open zijn troffen wij in San Juan de Ortega. Eenvoudig mooi kerkje dat uitnodigt tot bidden.
De refugio is een echte meevaller. Kamertjes met 6 bedden, een tuin rond het geheel en heel veel rust.
Vandaag eerste warme dag sinds wij in Spanje stappen.
In Atapuerca waar ik vandaag overnacht, werden menselijke resten van de eerste Europeaan ontdekt die 800.000 jaar oud zijn.
Dus een van de belangrijkste archeologische sites van de wereld.
Nog steeds geen foto's mogelijk.
Alles OK.
De helft van de weg naar Santiago de Compostella heb ik nu afgelegd.
Tot een volgend bericht.
20ste dag van mijn pelgrimtocht.
Langheen brede en gemakkelijke wegen.
Op onze route van vandaag zijn wij door Santo Domingo de La Calzada gestapt.
GRAÑON/VILLA FRANCA (Km 485) 27.06.2007
Vóór het slapen gaan was er nog een avondgebed in de taal van elke aanwezige.
VILLA FRANCA/ATAPUERCA (Km 508) 28.06.2007
12 Km zonder enige mogelijkheid van bevoorrading maar geweldig mooi.
Vandaag eerste warme dag sinds wij in Spanje stappen.
Dus een van de belangrijkste archeologische sites van de wereld.
Nog steeds geen foto's mogelijk.
Alles OK.
De helft van de weg naar Santiago de Compostella heb ik nu afgelegd.
Tot een volgend bericht.
28 Juni 2007 - 15:42
Theo De Meyer:
Beste Guy,
Nu je bijna halfweg je bedevaartstocht bent, wil ik je nog even een steuntje bezorgen, tussen het drukke werk door.
Veel kracht en moed wens ik je toe om het laatste deel van je tocht tot een goed einde te brengen. In gedachten en gebed voel ik me bij jou !
Nog een fijne tocht !
Van harte.
Theo
T
28 Juni 2007 - 18:07
Filip:
Va, halfweg COMPOSTELLA, doe het verder rustig aan, want de andere helft kan je in de andere helft van je leven doen, want je bent nog maar in je jeugd jaren dus nog ver van de helft van een mensenleven.
Va met de mooie verhalen wensen we allen kinderen en kleinkinderen, kennissen en vrienden je een geslaagde wens van jullie samen VA, en MOE.
Langs deze weg, wil ik aan zuster Stella vragen hoe het met haar gaat? Ik hoop beter!
Goeten Filip -
28 Juni 2007 - 18:20
Jef En Nicole:
Dag Guy,
't Is vandaag (28/6) juist 3 weken geleden dat je vertrok naar Compostella. We hebben je berichtjes eindelijk nog eens kunnen lezen en zijn echt blij dat het tot hiertoe goed met je gaat. Zoals wij je kennen ben je goed bezig en wij hopen dat je jezelf goed in de hand houdt. Zeker niet overdrijven en luisteren naar je lichaam.
Wij hebben echt genoten van onze bergvakantie in Oostenrijk en hebben terug veel herinneringen opgehaald aan ons verblijf in St. Moritz vorig jaar. Weet je nog....? Misschien komen er nog zo'n gelegenheden om samen te ondernemen !
Geniet nu maar van alles wat je overkomt en laat ons meegenieten via je berichtjes. Wij kijken er naar uit en blijven je in gedachten volgen.
Vele lieve groetjes van Jef en Nicole -
28 Juni 2007 - 20:15
Gudi:
Hallo Guy, je hebt reeds de helft van je tocht bereikt, een dikke proficiat hoor. Vandaag was ik in Zonhoven , alles is daar goed met onze twee tantekes......er werd natuurlijk over Guy en Compostella gepraat. Ik moet je heel veel groeten van henen twegen doen, ze krijgen al je nieuws langs Jacqueline en zijn daar heel gelukkig mee. Met mij alles z'n gewoon gangetje, onze Patrick is twee weken ziek geweest, maar nu is hij weer op de been en terug aan het werk. Yannick heeft goed gewerkt en mag naar het secundair over gaan, dat is flink van die jongen. Ziezo, een beetje nieuws uit Herent, kusjes. je zus. -
29 Juni 2007 - 20:36
Rita:
Hallo Guy,
Wat is het leuk reeds 3 weken al je berichtjes te lezen. Wat er me dikwijls in opvalt: - de dankbaarheid voor Hem die ons allen begeleid - genieten van de natuur, de stilte, ... - de band die er is tussen de pelgrims, - maar vooral dat het steeds goed met je gaat en dat je blij bent deze stap gezet te hebben.
Daar heb ik veel bewondering voor!
Je bent nu halfweg. Hou de moed erin, daarom bidden wij hier hopelijk met de ganse parochie, want er worden verslagen gemaakt van jouw berichtjes en deze worden gepubliceerd in het parochieblad.
Guy, mag ik je nog een beetje bagage meegeven tot in Compostella: mijn dankbaar gebed voor het goede bericht in verband met mijn gezondheid.
Hou de moed erin, forceer je niet. Maar denk eraan daar waar maar 1 paar voetsporen in het zand staan, daar was het dat de Heer ons droeg.
Hopelijk een goede aankomst in Compostella!!
Groetjes
Rita -
29 Juni 2007 - 21:07
Marnix En André:
Beste Guy,
Je bent halverwege, doorzetten en de moed erin houden, de eindbestemming nadert. Hopelijk heeft de tocht je verrijkt mentaal en spiritueel. We volgen met belangstelling de verdere evolutie. We zouden dit ooit ook zelf wel willen ondernemen.
Vriendelijke groeten,
Marnix en André
02 Juli 2007 - 08:33
Isolde:
Het is onvoorstelbaar dat je al in de helft bent. Jouw relaas is zo aanschouwelijk dat wij bijna meestappen (maar dan vanuit een comfortabele stoel)
Ik ben blij dat alles goed verloopt en dat je gezondheid de tocht goed verteert. Je niet overdoen hé , hou je goed