LE CHEMIN 3
Blijf op de hoogte en volg Guy
16 Juni 2007 | Frankrijk, Parijs
AROUE-OSTABAT (km 213) 14.06.2007
Na een zeer goede nachtrust wordt ons een kopieus ontbijt aangeboden en kunnen wij zelfs een lunchpakket naar believen klaarmaken.
Véronique en Geneviève nu zo wat mijn regelamtige medestapsters worden door La Coquille samen met de 2 Finse dames naar Ostabat gebracht.
Ik vertrek om 7.45u. Onderweg stap ik een eind mee met Fabien tot op het ogenblik dat wij elk een verschillende weg volgen.
Onderweg hebben wij toegang tot een van de weinig open zijnde kerkjes. Hier wordt juist op dat ogenblik een H.Mis opgedragen (5 aanwezigen) door de plaatselijke pastoor die herder is voor 14 parochies. In dit kerkje komt hij eens per maand een H.Mis opdragen.
Verder prachtige zichten, wondermooie natuur, verscheidene tinten van groen.
Schapen met tientallen en talloze runderen (blanc d'Aquitaine)in de weiden die wij soms moeten oversteken door een hekken te openen bij het binnenkomen en bij het verlaten " NE PAS OUBLIER DE FERMER ".
Het te overbruggen hoogteverschil is 400m.
Zeer stijl stijgen en dalen.
Sinds gisteren zijn wij in Baskenland en hebben wij de Pyreneeën zeer goed en klaar kunnen zien en bewonderen.
Sinds het verlaten van Foulayronne hebben wij verschillende departementen doorkruist: Lot et Garonne, Gers, Pyrénées Atlantiques, Baskenland.
Ostabat is de plaats van het samenkomen van de verschillende wegen naar Compostela, vandaar dat wij 's avonds in de gîte pelgrims hebben ontmoet die langs Vezelay zijn gekomen.
's Avonds tijdens de maaltijd gezangen in het Baskisch door de eigenaar.
OSTABAT-ST. JEAN PIED DE PORT (km 233) 15.06.2007.
Vandaag een korte en rustige rit samen met de twee dames die opnieuw fit zijn om te stappen maar toch rustig aan en langs de Route Départemantale.
Vertrokken om 7.15u en aangekomen om 12.00u hebben wij ons einddoel in Frankrijk bereikt.
De volgende rit brengt ons op de Camino Francès in Spanje.
ST.JEAN PIED DE PORT 16.06.2007
Vandaag rustdag. Een gelegenheid om eens rustig een balans op te maken.
HEEL GELUKKIG EN TEVREDEN dat ik eraan begonnen ben.
Op de weg laat je heel veel los maar je krijgt toch zoveel meer terug.
Genietend naar de stilte luisteren...
In bewondering staan voor al dat moois dat ons zomaar wordt toevertrouwd door HEM die ons gewild heeft en ons vraagt om er zorg voor te dragen...
Zoveel hechte vriendschap en openheid ervaren van zovele mensen: bewoners en pelgrims.
Het is goed geweest tot nu toe.
Het zet mij echt aan om verder te gaan morgen vroeg.
De gezondheid is goed en alles is onder controle.
Vandaag neem ik wel afscheid van een hele groep mensen met wie ik de voorbije 9 dagen op stap ben geweest.
Alle goeds voor jullie allen en tot het eerste bericht vanuit Spanje.
Verder prachtige zichten, wondermooie natuur, verscheidene tinten van groen.
Het te overbruggen hoogteverschil is 400m.
Zeer stijl stijgen en dalen.
's Avonds tijdens de maaltijd gezangen in het Baskisch door de eigenaar.
OSTABAT-ST. JEAN PIED DE PORT (km 233) 15.06.2007.
De volgende rit brengt ons op de Camino Francès in Spanje.
ST.JEAN PIED DE PORT 16.06.2007
Vandaag rustdag. Een gelegenheid om eens rustig een balans op te maken.
HEEL GELUKKIG EN TEVREDEN dat ik eraan begonnen ben.
Op de weg laat je heel veel los maar je krijgt toch zoveel meer terug.
Genietend naar de stilte luisteren...
Het is goed geweest tot nu toe.
Het zet mij echt aan om verder te gaan morgen vroeg.
De gezondheid is goed en alles is onder controle.
Alle goeds voor jullie allen en tot het eerste bericht vanuit Spanje.
16 Juni 2007 - 13:33
Fons En Lutgarde:
Beste Guy
Wij zijn héééééééééééél blij dat het je goed gaat en hebben zojuist kunnen genieten van je prachtige foto's met de tekst. Héél hartelijk dank!!!
Wij dragen je in onze gedachten en stappen met je mee naar Compostella.
Bijzonder véél goede moed!!!
Met sterk meelevende groetjes
Fons en Lutgarde uit Hofstade
16 Juni 2007 - 18:44
Jan Keymeulen:
Guy , ik ben blij te vernemen dat je het heel goed stelt.. Misschien moet het zwaartse nog komen ! ik ga met jou telkens wat mee, ik herinner mij nog zoveel van de weg die jij nu bewandelt.
Ik stuur jou een hartelijke groet van de zusters van de Karmel. Zij vergeten jou niet , wees gerust, je bent dagelijks ook een beetje bij ons .
Nog veel moed en je blijft ook en beetje bij ons!
een hartelijke vredeswens van ons allen !
jan keymeulen -
16 Juni 2007 - 20:32
Meter Nele:
Dag Guy,
ik blijf jou samen met al die andere mensen nabij ...
met Liefs,
meter Nele -
17 Juni 2007 - 07:49
Joris En Jordi:
hallo grootvader.
hoe gaat het daar? hier gaat alles goed .
morgen ga ik op bosklassen voor één week .( Otipe in de ardennen )
groetjes joris jordi en filip
We zullen blij zijn als je terug bent .
Va, hier in Haaltert gaat alles goed. Mijn teras is afgewerkt, het wisselvallige belgisch weer blijft in het land toch maken we er het beste van.
De mooie foto's zeggen veel over je bijna volbrachte wens, doe het verder rustig aan.
tot binnenkort. -
17 Juni 2007 - 08:01
Marie_paule:
Guy
Veel geluk in vervolg van je tocht.Als ik aan de grot van poelk ben zal ik aan je denken -
17 Juni 2007 - 20:17
Nele En Werner:
Beste Guy,
Zo te lezen en te zien gaat alles goed met je. Daar zijn we enorm blij om.
We hebben veel bewondering voor wat je doet. Ook ons moeke (Machteld), meter en peter (Odile en Jozef) wensen veel succes en moed.
Keep going!
Groeten uit oilsjt,
Nele en Werner :-) -
17 Juni 2007 - 21:08
Etienne:
Beste Guy,
we zijn blij dat je het zo goed stelt op deze voor jou belangrijke 'tocht'. 'Mucha suerte durante tu viaje' en moge de Herder bij je blijven en verder over je blijven waken !
Succes !
Etienne & familie
18 Juni 2007 - 09:00
PiJi:
Hey Guy,
Op "Chemin 2" heb ik niet kunnen reageren wegens internet-problemen.
Ben blij dat we foto's krijgen: ge verjongt blijkbaar nog elke dag als ik U zo zie! En ge zijt blijkbaar ook in goed gezelschap!
Gaat ge me eens uitleggen wat "La Coquille" is als vervoermiddel?
Ge hebt nu ongeveer een kwart van uw tocht achter de rug. Gaat het? Materiaal en materieel OK?
En vooral de moral OK?
Het moge verder goed gaan met U!
Peace!
pat
18 Juni 2007 - 09:43
Clarijs Toon:
dag Guy
fijn dat zo een tohct zo voedend is voor het /je mens-zijn.
Loslaten om nog meer te krijgen
dank voor deze wijsheid
het ga je blijvend goed
toon -
18 Juni 2007 - 12:30
Andre:
We volgen jou via deze berichten en zien dat jullie het fantastisch doen. We krijgen zo ook goesting om dit ook eens te doen.
Veel moed !
andre en Lisette -
18 Juni 2007 - 13:18
Patrick:
Beste Guy,
Goede moed op jouw tocht!
Hier in Aalst alles ok. Wij volgen jouw stappen.
Mooie beelden van de voettocht.
Goed nieuws uit het ASZ: eindelijk erkenning van mijn functie. Ge ziet: uw bedevaart doet z'n werk hier!
Heel veel groeten en goede moed verder!
Patrick -
18 Juni 2007 - 20:14
Gudi:
Dag Guyke, ik was echt blij met je overvloedig nieuws, ik denk dat je na die bedevaart zult kunnen gids spelen over al die mooie plaatsjes . Proficiat voor het volhouden want er zijn toch al enkele van je medepelgrims die het hebben opgegeven, of ziek werden. Het is echt boeiend om je verhaal te volgen. Hier gaat alles z'n gewoon gangetje. Wat problemen met het zicht, op 14 augustus word ik geopereerd van cataract aan m'n linker oog. Het kommuniefeest van Yannick was zeer goed verlopen. Lieve groetjes. Je zus.